Dezeen

Tala Fustok designs Ninja Theory office to entice employees into workplace

[ad_1]

A blood-red bar and all-blue cinema room feature in the Cambridge headquarters of BAFTA-winning game developer Ninja Theory, with interiors designed by London studio Tala Fustok.


Set over four floors, the 2,325-square-metre office was designed to look like a lavish home or entertainment venue in a bid to encourage employees to return to the workplace after a year spent working from home.

A large meeting table with rattan dining chairs
Ninja Theory’s headquarters are accented with dark jewel tones including forest green curtains (top and above)

“With work-life boundaries becoming blurry, and as employees get more comfortable working from home, expectations for comfort and flexibility in the office environment are rapidly increasing,” Tala Fustok explained.

The studio used a palette of dark jewel tones to accent the interior, sometimes even covering entire rooms to create immersive environments reminiscent of the virtual worlds developed by the games company.

A bar area is adjoined to a large meeting table
The office features multiple bars for socialising

Employees enter the office through a dimly lit lobby with polished black concrete flooring and neon lighting, which Tala Fustok says helps to create the feeling of stepping into another dimension.

Other colour-coded spaces include a green room for motion capture, the all-blue cinema and the red bar, where silk-sheen carpet covers the floor, walls and ceiling to continue the otherworldly theme.

A bar space has a bright red hue
Carpet covers the floors, walls and ceilings of the red bar

According to Tala Fustok, the different colours were used not just for their visual impact but also in the hopes that they would have a positive impact on the mood of those occupying the spaces.

“Red is for energy and green brings in a natural element,” the studio told Dezeen. “We included this in the meeting rooms and throughout the terrace. And blue, which we used in the cinema room and offices, gives a feeling of calm.”

A cinema room is dimly lit
The office has a cinema room

A broad range of workspaces, which are spread over two floors, were designed to encourage a collaborative culture while providing varying levels of privacy.

Bespoke desks, timber-lined kitchen areas and breakouts rooms designed to resemble private members clubs evoke a relaxed and homely atmosphere.

On the first floor, in the heart of the building, a mixture of secluded and open-plan working areas sit next to communal spaces such as the cinema room and social club.

A terrace wraps one the side of the building, providing relaxed outdoor spaces.

Blue and salmon furnishings pictured in a dark painted room
A breakout space features on the first floor

The interior also features movable walls that allow for meeting rooms to be expanded or reconfigured for different needs.

“Working during the pandemic and realising the impact it has had on the creative industries, it has really heightened the importance of the office and the pivotal role it plays in social working dynamics and the creation of powerful work,” Tala Fustok explained.

A dark corridor with mirrored walls and blue furnishings
Rooms were designed to create the feeling of being in a members club

Dezeen recently explored the post-pandemic needs of office workers in a live talk with architecture firm J Mayer H and office design brand Steelcase.

The panel discussion explored how the pandemic has revealed a need for better-designed office spaces and how flexible building geometry can allow office spaces to be adapted in response to Covid-19.

Photography is by Gilbert McCarragher.

[ad_2]
Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button